Barcelona lijdt puntverlies bij stadsgenoot Espanyol

Redactie

Espanyol is er in geslaagd om 'MSN' van zich af te houden en een puntje af te snoepen van Barcelona. De wedstrijd in Estadi Cornellà-El Prat eindigde zoals deze begon. Het werd 0-0. In de eerste minuten had de Champions League-winnaar duidelijk moeite om vloeiend spel op de mat te laten zien. Dat kwam vooral door de goede organisatie van de thuisclub, die Barça overal op het veld af zat te jagen.

Alleen Luis Suárez leek zich te ontworstelen aan de ijzeren greep van Espanyol. Met zijn kenmerkende solo’s op wilskracht was hij voor rust dichtbij een doelpunt, na een sublieme pass van Lionel Messi.

Ook de thuisclub kreeg kansen. Een cornerbal van Espanyol werd door doelman Marc-André ter Stegen losgelaten. Omdat Javier Mascherano de bal tijdig wegwerkte, kon de thuisclub niet profiteren. Een bal op de lat van Messi was even later het antwoord, waardoor men doelpuntloos ging rusten.

Paraguayaan Hernán Pérez leek Espanyol direct na rust op voorspong te schieten, maar zag zijn vlammende inzet net langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Suarez raakte vijf minuten later voor de tweede keer het aluminium namens Barcelona. In de slotfase leken de stadgenoten vrede te hebben met het gelijkspel en bloedde het duel om die reden dood.