Van Loon met een goed gevoel de Dakar in

Nattekat

Rallycoureur Erik van Loon staat dit jaar voor de achtste keer aan de start van de Dakar Rally. De 47-jarige Brabander behaalde vorig jaar zijn beste finishpositie, een vierde plaats, en heeft vertrouwen in opnieuw een goed resultaat. "Qua snelheid kan ik mee met de besten. Als je vierde bent, kun je ook derde worden. Ik ga dus voor het podium".

Van Loon houdt er nu al rekening mee dat het opnieuw een zware beproeving wordt. "We rijden bijvoorbeeld een etappe door Bolivia op extreme hoogte, ruim 4,6 kilometer. En we moeten door de zandduinen van Fiambala. Daar is de rally al een paar keer beslist. Ik heb er van alles meegemaakt: extreme hitte, uitdroging. Er was een jaar dat de organisatie moest ingrijpen en iedereen tegenhield, want er was geen doorkomen aan voor de voertuigen."

De startlijst geeft de Nederlander extra trots. Van Loon staat als zesde genoteerd, achter vijf eerdere winnaars. "Dat wij daarna starten geeft aan dat de organisatie ons hoog inschat. Die vierde plaats is behaald in een rally waarin we niet foutloos reden. Ik weet zeker dat we sterker zijn geworden. Wouter en ik vormen een prima team, we hebben volledig vertrouwen in elkaar."

De Dakar Rally gaat aankomende zaterdag van start in het Argentijnse Buenos Aires.

Erik van Loon behaalde vorig jaar het beste resultaat van een Nederlander ooit (Pro Shots / Dppi)
Erik van Loon behaalde vorig jaar het beste resultaat van een Nederlander ooit (Pro Shots / Dppi)