5000 Groningers 'dood' door foutje

Redactie

Naast dat Groningen nog net niet is ingestort door alle aardbevingen, zijn ze nu opeens vijfduizend inwoners armer. Gelukkig bleek het voor de 'slachtoffers', waaronder de FOK!kers TARAraboemdijee en freecell, om een foutje te gaan bij de gemeente.

De gemeente Groningen was dit jaar zuinig geweest op hun geld. Daardoor konden ze de chronisch zieken en gehandicapten in de gemeente een extraatje geven aan het einde van het jaar. Dat klinkt leuk voor de ontvangers, alleen waren de brieven met de heugelijke mededeling gericht aan 'De erven van …'.

Na enkele telefoontjes van doodgewaande ontvangers besloot de gemeente de brieven toch nog maar eens na te kijken. Volgens gemeentewoordvoerder Peter Duzink gaat het om een pijnlijke vergissing. In een verklaring aan RTV Noord zegt hij: "Vermoedelijk is er bij de drukker iets heel erg fout gegaan. Voor dergelijke brieven worden verschillende bestanden samengevoegd. Waarschijnlijk is zo het verkeerde briefhoofd boven het schrijven beland".

De achteraf nog levend blijkende ontvangers mogen een dezer dagen een brief verwachten met daarin de oprechte excuses. Daarnaast krijgen ze nog steeds het extraatje van 140 euro.