WK Darts: Klaasen als vijfde Nederlander door

Sjors (Sj0rSz)

Jelle Klaasen is doorgedrongen tot de derde ronde van het WK darts in Alexandra Palace in Londen. Daarmee is de Brabander na Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen, Vincent van der Voort en Benito van der Pas de vijfde Nederlander in de derde ronde van het prestigieuze dartstoernooi.

Klaasen was in Ally Pally met 4-2 te sterk voor Mervyn King, die in de eerste ronde de Rus Aleksander Oreshkin versloeg. Onze landgenoot was in de eerste ronde veel te sterk voor de Brit Joe Cullen.

De eerste set was een prooi voor King, die vijf legs op rij wist te winnen. Daarna kwam Klaasen op stoom en pakte de daaropvolgende twee sets, wat hem een 2-1 voorsprong opleverde. In de vierde set kwam King weer terug, omdat het aantal gemiste dubbels van Klaasen omhoog ging. Daarna ging de vierde set ook weer naar onze landgenoot.

In de vierde leg van de zesde zet kreeg Klaasen een aantal opgelegde kansen om de partij te winnen, maar zijn dubbels haperden op het beslissende moment. King wist hier via dubbel acht van te profiteren. Uiteindelijk wist hij in de beslissende leg van deze set toch de winst te pakken door 56 uit te gooien.

In de volgende ronde treft Klaasen recordkampioen Phil Taylor.