WADA richt pijlen op American football

Redactie

Het mondiale antidopingbureau WADA neemt de aantijgingen over dopinggebruik in het American football zeer serieus. Dat zei directeur David Howman van het agentschap na het zien van een onthullende documentaire van Al-Jazeera.

De van oorsprong Arabische zender beschuldigde verscheidene sterren uit de de Amerikaanse NFL, onder wie Peyton Manning van de Denver Broncos, van het gebruik van groeihormonen en andere verboden middelen. "De aantijgingen van Al-Jazeera zijn zorgwekkend, vooral omdat een relatie wordt gelegd met de testprogramma's van zowel het american football als het Amerikaanse honkbal. De NFL en de MLB hebben wat uit te leggen", zei Howman.

Hij kondigde aan dat WADA nauwere samenwerking met de NFL en MLB zal nastreven. Beide Amerikaanse sportliga's hebben de modiale antidopingcode niet ondertekend, maar doen wel aan dopingcontroles.

Manning ontkende dat hij groeihormonen heeft gebruikt en ook drie spelers van de Green Bay Packers, die volgens Al-Jazeera verboden prestatiebevorderende middelen hebben gebruikt, deden de beschuldigingen af als fabels.

WADA richt pijlen op american football
WADA richt pijlen op american football (Foto: ANP)