Ken Levine's nieuwe project beïnvloed door Fallout, Dark Souls, System Shock

Wouter (2dope)

BioShock-peetvader Ken Levine heeft tijdens een liefdadigheidsevenement wat meer details losgelaten over zijn nieuwe, mysterieuze project. Levine noemde enkele opmerkelijke titels die hem op enigerlei wijze hebben beïnvloed tijdens de ontwikkeling van zijn nieuwe game.

Take This is een liefdadigheidsinstelling die streeft naar bewustwording van mentale aandoeningen. De instelling hield een evenement om geld op te halen, specifiek voor mensen die geen gezondheidszorg kunnen betalen, waar Levine ook aan meedeed. Levine was te zien tijdens een livestream waarin hij Dying Light speelde en enkele vragen beantwoordde van kijkers.

Het nieuwe project van Levine is een first person-game, maar invloeden zijn ook in onverwachte hoek te vinden. Zo worden onder andere Dark Souls, Middle-Earth: Shadow of Mordor en Civilization genoemd als inspiraties. Levine benadrukt dat dit niet betekent dat zijn project op een van deze games lijkt; de stijl van zijn nieuwe game zal meer weghebben van eerdere titels van zijn hand. Ook werd nogmaals benoemd dat het niet gaat om een grootse AAA-titel, maar dat het een stuk kleinschaliger is. De game zal plaatsvinden in een 'kleinschalige open wereld' en de nadruk ligt op herspeelbaarheid. De setting van de game is science-fiction en 'bevat thema's als kunstmatige intelligentie'. "Het draait om thema's als kunstmatige intelligentie en wat het betekent om geprogrammeerd te zijn, dus dat je gecreëerd bent door programmeersoftware", aldus Levine.

Nieuw project Ken Levine is sci-fi, kleinschalige open-wereldgame
Nieuw project Ken Levine is sci-fi, kleinschalige open-wereldgame (Foto: Den of Geek)