Rechtszaak over Kitty-liedje Big Bang Theory

Redactie

De dochters van een dichteres slepen producent Warner Bros voor de rechter vanwege het mogelijk onrechtmatige gebruik van een liedje in de comedyserie The Big Bang Theory. Het gaat om Soft Kitty, het versje dat wordt gezongen voor Sheldon als hij ziek is.

Wijlen Edith Newlin publiceerde in 1937 een gedicht dat Warm Kitty heet. Haar dochters Margaret en Ellen zeggen tegen TMZ dat ze in 2007 door Warner Bros werden benaderd. De film- en televisieproducent wilde de tekst van het gedicht gebruiken voor een liedje in de serie. Volgens Margaret bereikte Warner Bros uiteindelijk wel een akkoord met een muziekbedrijf, maar niet met haar en haar zus. Dat terwijl zij de echte rechthebbenden zouden zijn.

Het liedje wordt al jaren gebruikt in de populaire comedyserie en er is zelfs speciale Soft Kitty-merchandise, zoals T-shirts. De zussen willen dat Warner Bros daar een vergoeding voor betaalt en dat het liedje vanaf nu niet meer te horen is in de sitcom. Warner Bros heeft nog niet op de aanklacht gereageerd.