Bill Cosby beschuldigt model van smaad

Redactie

De Amerikaanse acteur en komiek Bill Cosby heeft supermodel Beverly Johnson toegevoegd aan zijn lijst vrouwen die hij wil dagvaarden voor smaad.

Beverly Johnson beweerde vorig jaar dat Bill Cosby haar heeft gedrogeerd en probeerde haar seksueel te misbruiken. ''De reputatie die de heer Cosby jarenlang heeft opgebouwd is aangetast'', zo valt in de rechtbankstukken te lezen. Vorige week had Cosby al zeven vrouwen aangeklaagd wegens smaad. Nu sleept Cosby ook Beverly Johnson op soortgelijke gronden voor de rechter.

Cosby beweert in de stukken dat Beverly een smerige campagne voert en de beschuldigingen in onder meer Vanity Fair alleen maar heeft geuit om aan haar eigen bekendheid te werken. Cosby treedt volgens TMZ in detail in de rechtbankstukken tegen Beverly Johnson. Terwijl zij beweert dat hij zich misdroeg tijdens een etentje bij hem thuis, zegt Cosby dat hij nooit met Beverly heeft gedineerd zonder dat zijn eigen vrouw erbij was.

Beverly vertelde eerder aan Vanity Fair dat ze door Cosby thuis was uitgenodigd voor een auditie voor een kleine rol in The Cosby Show. Toen hij haar had gedrogeerd en ze zich bleef verzetten toen Cosby probeerde haar te verleiden, gooide de acteur het model zijn huis uit. In september zei Beverly Johnson in het programma Goodmorning America dat ze Cosby wil vergeven.

Bill Cosby beschuldigt model van smaad
Bill Cosby beschuldigt model van smaad (Foto: BuzzE)