Nieuwjaarsduik in lekker 'warm' water

Redactie

Wie op 1 januari van plan is een nieuwjaarsduik te wagen hoeft zich niet druk te maken over koud water. Sterker nog: of het buiten nu koud wordt of niet, het water is zelfs buitengewoon warm voor de tijd van het jaar. En dat is goed nieuws voor de ruim 51.000 deelnemers aan de verschillende nieuwjaarsduiken die organisator Unox verwacht.

Volgens een woordvoerder van weeronline.nl is nog niet precies duidelijk wat de buitentemperatuur op 1 januari zal zijn, maar het zeewater is in ieder geval in jaren niet zo warm geweest rond de jaarwisseling. Langs de kust zal die ongeveer 9 graden (in het westen) en 8 (in het noorden) zijn, verwacht hij. Tijdens de nieuwjaarsduik in 2011 was het water voor het laatst 'echt' koud: 3 à 4 graden.

De komende dagen, inclusief kerst, zijn met 11 tot 15 graden overdag abnormaal warm voor de tijd van het jaar. Daarna is er 70 procent kans op zacht tot zeer zacht weer met temperaturen tussen de 6 en 12 graden. Er is een kleine kans (ongeveer 20 procent) op een temperatuur onder 'normaal', rond het vriespunt.

Nieuwjaarsduik in lekker 'warm' water
Nieuwjaarsduik in lekker 'warm' water (Foto: ANP)