Arkham Knight: Season of Infamy DLC-trailer

Wouter (2dope)

Het Britse Rocksteady Studios, verantwoordelijk voor alle Batman: Arkham-games, heeft een nieuwe episode van Arkham Insider online gezet. In de trailer is te zien hoe je je kunt voorbereiden op Season of Infamy, de DLC-pack die morgen uitkomt.

Arkham Insider is een soort dev diary waarin de lads van Rocksteady nieuwe details uit de doeken doen van ontwikkelingen binnen de franchise. In de trailer zijn verschillende nieuwigheden te ontdekken, zoals de 2008 Movie Batman Skin en de Arkham Asylum batmobiel. Ook wordt de nieuwe 'fury attack move' besproken.

Batman: Arkham Knight had een moeilijke start op pc. Die versie kwam uit op 23 juni en kwam hevig onder vuur te liggen vanwege de vele technische mankementen. Zelfs high-end videokaarten zoals de Nvidia GTX 970 konden de game niet fatsoenlijk draaien zonder enorme dips in framerate te laten zien. Een dag na release haalde Warner Bros. de pc-versie weer van de markt om te werken aan de vele issues. Een dikke twee maand later werd de game opnieuw uitgebracht samen met een grote patch, maar lang niet alle problemen werden aangepakt met de patch. Warner Bros. heeft op dat moment aangekondigd dat het terugbetalingen biedt aan mensen die de game en/of de season pass hadden gekocht.

Los van het langlopende drama voor de pc-versie, werd de game buitengewoon goed ontvangen door critici, waarbij de graphics, gameplay, combat, de veelzijdige batmobile en het verhaal inclusief de vele plot-twists vooral werden geprezen. Vanzelfsprekend liggen de cijfers van de consoleversies een stuk hoger dan die van de pc-versie.