Blatter gaat in beroep tegen schorsing

Maarten (rubbereend)

Sepp Blatter gaat zijn schorsing van acht jaar aanvechten bij sporttribunaal CAS. Dat meldde Sky Sports News maandag. De gevallen FIFA-president kondigde eerder al aan dat hij in beroep gaat als de ethische commissie van de wereldvoetbalbond hem een straf op zou leggen.

Een woordvoerder van Blatter bevestigde maandag dat de voetbalbaas inderdaad zal strijden tegen de schorsing van acht jaar, die hij kreeg voor een illegale betaling aan UEFA-baas Michel Platini. Anderzijds kondigde Blatter eerder ook aan dat hij zijn voorlopige schorsing gedurende het onderzoek naar de betaling zou aanvechten bij het CAS, maar dat heeft hij nooit gedaan.

Update 11.40 uur

Sepp Blatter gaat in beroep tegen zijn schorsing. Hij stapt naar de beroepskamer bij de FIFA, naar sporttribunaal CAS en mogelijk ook naar de Zwitserse rechtbank. Dat zei de gevallen FIFA-president maandag in een persconferentie.

Blatter werd maandag voor acht jaar geschorst door de ethische commissie van de FIFA vanwege een schimmige betaling van 1,8 miljoen euro. De Zwitser maakte zich boos over die beslissing. "Ik zal strijden voor mijzelf en voor de FIFA."

'Blatter stapt naar sporttribunaal'
'Blatter stapt naar sporttribunaal' (Foto: ANP)