Van Gaal hoopt dat hij de tijd krijgt

Redactie

Louis van Gaal kan alleen maar hopen dat de clubleiding van Manchester United hem de tijd geeft. Na de derde nederlaag op rij, zaterdag op Old Trafford tegen Norwich City, staat de positie van de Nederlandse manager zwaar onder druk. "Het is niet aan mij om die vraag te beantwoorden", zei Van Gaal, toen hem naar zijn toekomst werd gevraagd. "We zullen zien."

De Engelse topclub werd ruim een week geleden in de Champions League uitgeschakeld door een nederlaag bij VfL Wolfsburg (3-2) en verloor vervolgens in de Premier League ook van de nieuwkomers Bournemouth (2-1) en Norwich City (1-2). "Drie keer op rij verliezen, dat gebeurt Manchester United niet vaak", concludeerde Van Gaal. "Dit kunnen we niet accepteren. We moeten echter dicht bij elkaar blijven en vertrouwen blijven houden. Ik heb zulke situaties eerder meegemaakt bij vorige clubs. Het belangrijkste wat je met doen om uit deze slechte situatie te komen, is professioneel blijven en doen wat je moet doen."

Ondanks de honderden miljoenen die Van Gaal sinds zijn komst in de zomer van 2014 mocht investeren, heeft hij zijn elftal nog steeds niet aan de praat gekregen. ManUnited verloor van Bournemouth en Norwich City, twee clubs die vorig seizoen een niveau lager speelden. "We waren niet goed genoeg om te winnen, dat is een feit", erkende Van Gaal na de blamage op Old Trafford.

De oud-bondscoach van Oranje hoorde de supporters na de eerste helft fluiten, iets wat zelden voortkomt in het 'Theatre of Dreams'. "De fans verwachtten dat we zouden winnen en wij zelf ook. We hadden dit seizoen thuis namelijk nog niet verloren. Maar we zitten in een slechte fase en je kan zien wat een gebrek aan vertrouwen dan met spelers doet."

Van Gaal hoopt dat hij de tijd krijgt
Van Gaal hoopt dat hij de tijd krijgt (Foto: ANP)