Handbalster Smeets via 'Lourdes' in WK-finale

Redactie

Handbalster Martine Smeets is na een wonderbaarlijk snelle genezing klaar voor de WK-finale. De 25-jarige linkerhoekspeelster vloog tien dagen geleden vanuit Denemarken naar huis met een hamstringblessure, opgelopen in de groepswedstrijd van Oranje tegen Zweden (28-28). "Het was een bizarre week, maar nu sta ik weer hier", zei Smeets zaterdag tegen de NOS in de sporthal van Herning, waar de Nederlandse handbalsters zondag om de wereldtitel strijden met Noorwegen.

"Misschien is ze in Lourdes geweest", grapte bondscoach Henk Groener. "Martine heeft een wonderbaarlijke genezing gehad. Mooi dat we voor de finale op volle sterkte zijn." Smeets verraste ook zichzelf met haar snelle genezing. "In die wedstrijd voelde ik iets knappen toen ik aanzette. Ik wist gelijk: dit is niet goed. Ik ben teruggevlogen naar huis en heb daar fysiotherapie gehad. Gelijk merkte ik dat de hamstring daar goed op reageerde."

Medisch onderzoek wees uit dat Smeets zondag 'gewoon' kan spelen in de WK-finale. "Ik hoop dat ik eraan kan bijdragen dat we de wereldtitel winnen."

Handbalster Smeets via 'Lourdes' in WK-finale
Handbalster Smeets via 'Lourdes' in WK-finale (Foto: ANP)