Haase verdedigt Nederlandse titel tegen Middelkoop

Redactie

Tennisser Robin Haase verdedigt zondag zijn Nederlandse titel tegen Matwé Middelkoop. De nummer één van Nederland ontdeed zich zaterdag in de halve eindstrijd van Tim van Terheijden (6-2 en 6-3) en lijkt op weg naar titelprolongatie.

Met een aantal mooie punten en goede rally's wist Haase de eerste set naar zich toe te trekken. "Ik stond meteen op voorsprong. Dan speel je met vertrouwen en kun je wat dingen uitproberen", zei Haase. De tweede set leek opnieuw makkelijk naar de Hagenaar te gaan, maar Van Terheijden brak nog terug op 5-2. Hij leverde daarna echter direct zijn eigen service in.

Haase staat in de finale tegenover Matwé Middelkoop. Hij versloeg de als tweede geplaatste Jasper Smit, vijfvoudig kampioen, zaterdag in de halve finale in drie sets: 6-4, 6-7 (6) en 6-3. Eerder in het toernooi klopte Middelkoop ook al de nummer vier van de plaatsingslijst, Jesse Huta Galung. "Matwé is altijd een gevaarlijke speler. Hij heeft deze week drie goede potjes gespeeld", blikte Haase vooruit.

Haase verdedigt titel tegen Middelkoop
Haase verdedigt titel tegen Middelkoop (Foto: ANP)