Koploper Leicester City blijft maar winnen, Southampton verliest ook van Spurs

Redactie

Riyad Mahrez heeft Leicester City zaterdag aan een uitzege op Everton (3-2) geholpen. De Algerijnse aanvaller scoorde tweemaal voor de koploper van de Premier League.

Romelu Lukaku tekende voor de gelijkmaker voor de thuisclub uit Liverpool. Hij trof voor de zevende competitiewedstrijd op rij doel. De Belg kwam dichter in de buurt van het record van Jamie Vardy, de spits van Leicester City die dit seizoen elf duels op rij in de Premier League scoorde. Vardy trof geen doel tegen Everton. Shinji Okazaki maakte het derde doelpunt van Leicester City. Kevin Mirallas maakte de wedstrijd in de 89e minuut nog even spannend (2-3).

Leicester vergrootte de voorsprong op naaste belager Arsenal tot vijf punten. De formatie uit Londen speelt maandagavond nog tegen Manchester City.

Aan de reeks slechte resultaten van Southampton komt maar geen einde. De ploeg van manager Ronald Koeman moest zaterdag in het eigen St. Mary's-stadion buigen voor Tottenham Hotspur: 0-2. Van de laatste zes wedstrijden verloren de 'Saints' er liefst vijf. Koeman was vorig jaar met zijn elftal nog de grote verrassing in de Premier League, maar hij ziet nu de degradatiezone steeds dichterbij komen.

Koeman had met Virgil van Dijk en Jordy Clasie twee landgenoten opgesteld. Graziano Pellè keerde na een lichte blessure ook terug in het elftal van Southampton, maar de Italiaanse spits kon de thuisclub niet aan doelpunten helpen. Paulo Gazzaniga, onder de lat de vervanger van de geblesseerde doelman Maarten Stekelenburg, moest in de laatste vijf minuten voor rust twee treffers van Harry Kane en Dele Alli incasseren.

Met drie Nederlandse basisspelers heeft Stoke City zaterdag voor eigen publiek verloren van Crystal Palace (1-2). Chung-Yong Lee bezorgde de bezoekers uit Londen in de slotfase een zege.

Erik Pieters, Ibrahim Afellay en Marco van Ginkel kwamen in blessuretijd van de eerste helft op achterstand toen Connor Wickham een strafschop benutte. Bojan Krkic, oud-speler van Ajax, maakte in de 76e minuut geen fout voor Stoke vanaf elf meter.

Koploper Leicester City blijft maar winnen
Koploper Leicester City blijft maar winnen (Foto: ANP)