Bayern profiteert optimaal van nederlaag Dortmund in Bundesliga

Boris (borisz)

Bayern München heeft zaterdagmiddag zijn voorsprong als koploper in de Bundesliga uitgebreid. De titelverdediger won zelf met nipte cijfers van Hannover 96. Het werd 0-1. 

In de HDI-Arena was de thuisploeg als eerste heel dicht bij de openingstreffer. Manuel Neuer kreeg nog net zijn hand tegen een kopbal van Leon Andreasen, waarna de bal op de doellat belandde. De rebound was vervolgens niet aan Mevlüt Erdinç besteed, waardoor Bayern München dus goed wegkwam.

De bezoekers kregen vervolgens toch meer grip op de wedstrijd. Ook aan Beierse zijde stond het aluminium een doelpunt in de weg. Na een halfuur krulde Robert Lewandowski de bal met links op de paal, waarna keeper Ron-Robert Zieler redding bracht op een tweede inzet van Thomas Müller.

Kort voor rust was Müller wel trefzeker. De aanvaller bracht Bayern van elf meter aan de leiding, nadat er hands was gemaakt in het strafschopgebied. Ook in de tweede helft waren de betere kansen voor de gasten. Zieler moest opnieuw enkele keren in actie komen, onder meer bij een poging van Lewandowski.

Hannover 96 probeerde met enkele wissels nog een gelijkmaker te forceren. Onder andere Charlison Benschop, oud-speler van RKC Waalwijk en AZ, kwam als invaller binnen de lijnen. De gelijkmaker bleef echer uit. Bayern München vergroot de voorsprong naar acht punten op Borussia Dortmund, dat onderuit ging bij 1. FC Köln.


Borussia Dortmund is er niet in geslaagd om de druk op lijstaanvoerder Bayern München te houden. Op bezoek bij 1.FC Köln verloor de nummer twee van de Bundesliga met 2-1.

Die Borussen begonnen het duel in Keulen voortvarend. Met veel druk werden de gastheren op eigen helft teruggedrongen. Omdat Dortmund bleef afjagen, kreeg Köln geen mogelijkheid om te antwoorden met een counteraanval. Toen er achttien gespeeld waren, plaatste Henrikh Mkhitaryan zijn vrije trap in het vijandelijke strafschopgebied, op het hoofd van Sokratis Papastathopoulos: 0-1.

Na een half uur nam de thuisploeg het heft in handen. Een passeerbeweging van Pawel Olkowski in het strafschopgebied dwong Joo-Ho Park een overtreding te begaan. De scheidsrechter vond de duikeling niet penalty waardig, waarop Mats Hummels de bal wegwerkte.

Köln ging in de tweede helft door met waar het in de eerste helft was geëindigd; aanvallen. Onder aanvoering van Simon Zoller werd er gezocht naar de verdiende gelijkmaker. Dortmund was via Ilkay Güdogan dichtbij de tweede treffer, maar zag zijn inzet vlak naast het doel verdwijnen.

Zoller kon in de 82e minuut alsnog voor de gelijkmaker zorgen door een fout van Dortmund-keeper Roman Bürki af te straffen: 1-1. In de blessuretijd zorgde Anthony Modeste zelfs nog voor de winnende van 1.FC Köln.