'The Beatles vanaf kerstavond te streamen'

Redactie

The Beatles zijn op dit moment nog de grote afwezige in het streaminglandschap, maar de muziek van de Britse band is vanaf kerstavond bij tenminste één streamingdienst te beluisteren. Althans, dat beweert Billboard op basis van bronnen die goed op de hoogte zijn van de onderhandelingen.

Volgens Billboard is het nummer Hey Jude op kerstavond als eerste te beluisteren. In de komende zes maanden volgt de rest van het oeuvre van de iconische band. Na die zes maanden krijgen ook andere streamingdiensten toegang tot de catalogus van The Beatles.

Volgens verschillende techwebsites heeft Apple Music de primeur, en dat is niet verwonderlijk. Apple was in 2010 het eerste bedrijf dat met iTunes de rechten kreeg om muziek van The Beatles als digitale downloads te verkopen. In de eerste week werden er meer dan 2 miljoen nummers van de band gedownload. Afgelopen maand kreeg Apple bovendien de primeur met de The Beatles +1-box met vijftig gerestaureerde videoclips.

Eerder besloten ook AC/DC en Taylor Swift al hun muziek via Apple Music aan te bieden voordat die bij andere diensten te beluisteren was.

The Beatles vanaf kerstavond te streamen
The Beatles vanaf kerstavond te streamen (Foto: BuzzE)