Van Aert verslaat Van der Poel in Scheldecross

Redactie

Mathieu van der Poel heeft zaterdag net naast de zege gegrepen in de Scheldecross. Met nog twee ronden te gaan moest de Nederlandse veldrijder de Belg Wout van Aert laten gaan op een zanderige strook.

De Belgische leider in de strijd om de Bpost Bank Trofee sloeg samen met de Nederlandse wereldkampioen een gat en ontketende daarmee een titanenstrijd. Die werd beslist in het mulle zand, waar Van der Poel even haperde en Van Aert kon doortrekken. Op de streep was het verschil 22 seconden. Lars van der Haar viel, maar kon zijn rit wel voortzetten en kwam uiteindelijk als derde over de streep op ruim een halve minuut.

Bij de dames bewees Sanne Cant opnieuw dat ze dit seizoen nagenoeg onverslaanbaar is in het veldrijden. De Belgische boekte alweer haar tiende zege van het seizoen in Antwerpen, zelfs nu ze net terugkeerde van een blessure.

Cant had een scheurtje in een tussenribspier en moest daarom de wedstrijden van vorig weekend laten schieten. Een geschenk voor de concurrentie, die zaterdag weer moest toezien hoe Cant met de eer ging strijken. Op de streep had ze acht seconden voorsprong op Helen Wyman en twintig op de Nederlandse Sophie de Boer. Door haar zege nam Cant bovendien de leiding in de strijd om de Bpost Bank Trofee.

Van Aert verslaat Van der Poel
Van Aert verslaat Van der Poel (Foto: ANP)