WK Darts: Debutant Groen geeft voorsprong weg en verliest Viljanen

Boris (borisz)

Sven Groen heeft zich niet weten te plaatsen voor de eerste ronde van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Kim Viljanen was met 2-1 in sets te sterk voor de Nederlandse debutant. 

Groen plaatste zich voor dit WK door het Centraal-Europees kwalificatietoernooi te winnen. De twintigjarige darter uit Wijhe kwam afgelopen jaar in actie op de Development Tour, het juniorencircuit van de PDC. Hij won ook één toernooi. Viljanen mocht naar Londen afreizen door de beste darter van de Scandinavian Pro Tour te worden.

Groen krijgt verprutst in de eerste leg drie pijlen op de dubbel, waardoor Viljanen direct kon breaken. Het deerde hem niet en repareerde die break direct. Het werd 2-2 en Groen gooide 110 uit om de eerste set te pakken. In de tweede set kwam Viljanen op 2-0, maar Groen kwam toch knap langszij. Hij kon echter niet doordrukken, waardoor Viljanen de tweede set met 3-2 kon pakken. 

Waar in de derde set Viljanen beter gaat spelen, gaat Groen steeds minder gooien. De Fin wint de derde set met 3-0 en mag later vanmiddag in de eerste ronde gooien tegen Kevin Painter.