Drie aanhoudingen na wilde achtervolging

Redactie

Na een wild-west achtervolging, waarbij politiekorpsen uit vier regio's betrokken waren, zijn vrijdagavond drie inbrekers aangehouden op de A2 tussen Best en Boxtel. De mannen raceten zonder licht in een Opel Astra over de snelweg.

De drie mannen waren op de vlucht geslagen nadat een getuige ze had gezien bij een woninginbraak in Uitgeest.  "Wij kregen een melding van een woninginbraak. In Uitgeest zagen wij een auto die aan het signalement voldeed. De achtervolging werd ingezet.", aldus een politiewoordvoerder van de afdeling Noord-Holland. Via de A9 gingen ze ervandoor richting de A2, achternagezeten door politieauto's uit de regio's Noord-Holland, Amsterdam, Midden Nederland en Brabant. Ook een helikopter van het KLPD volgde het trio.

Bij Best, ruim 140 kilometer van Uitgeest, kon de auto worden klemgereden en werden de mannen gearresteerd. Ze worden teruggebracht naar een politiebureau in Noord-Holland waar ze morgen verhoord zullen worden. Of ze iets hebben buitgemaakt is nog niet bekend, aldus een politiewoordvoerder.