WK Darts: Kist naar tweede ronde na eenvoudige zege op Pipe

Boris (borisz)

Christian Kist is de eerste van elf Nederlanders die aan mag treden in het Alexandra Palace te Londen voor het wereldkampioenschap darts van de PDC. De voormalig werekldkampioen van de BDO had geen enkele moeite met Justin Pipe en won met 3-0. 

Het is Pipe die aan de partij mag beginnen en met een 104-finish op 1-0 komt. Het gaat gelijk op en met een 116-finish komt Kist op 2-2. Op het beslissende moment is het de Nederlander die toeslaat met en trok de eerste set met 97 gemiddeld naar zich toe.

Kist kreeg in de tweede set geen tegenstand van Pipe en trok de tweede set met 3-0 naar zich toe. De voormalig wegwerker had nog wel moeite om de dubbels te vinden, maar Pipe gaf hem genoeg kansen om de buitenste ring te raken. Ook de derde set ging met 3-0. De Nederlanger had een gemiddelde van 94, waar Pipe bleef steken op een zeer magere 75.

Voor Kist is het zijn tweede deelname in Londen. Vorig jaar verloor hij in de eerste ronde van Jelle Klaasen, nu mag hij na de kerst terugkomen en aantreden tegen Dave Chisnall of Rowby-John Rodriguez.