Chelsea: "Ontslag Mourinho in belang van de club"

Maarten (rubbereend)

De clubleiding van Chelsea kon volgens technisch directeur Michael Emenalo niets anders dan manager José Mourinho donderdag ontslaan. "Chelsea is een van de grootste clubs ter wereld, maar we staan momenteel één punt boven de degradatiestreep in de Premier League. Iedereen snapt dat Chelsea in grote problemen zit", zei Emenalo in een reactie op het vertrek van de Portugees. "We moesten dit doen om de belangen van Chelsea te verdedigen."

Mourinho kreeg begin augustus een nieuw, vierjarig contract bij de club die hij een paar maanden eerder naar de Engelse titel had geleid. Vier maanden en heel veel nederlagen verder is het 'droomhuwelijk' voorbij. "We hebben allemaal veel respect voor José, hij heeft zoveel gedaan voor deze club. Maar Chelsea zit in de problemen. Tussen de spelers en de trainer heerste onenigheid, wij vonden dat het tijd was in te grijpen", zei Emenalo.

Guus Hiddink wordt nadrukkelijk genoemd, maar over de opvolging van Mourinho liet de technisch directeur zich niet uit. De Blues spelen zaterdag tegen Sunderland. "We hebben al heel goede coaches rondlopen bij de club. Het komt dus goed voor zaterdag. Als clubleiding doen we er alles aan zo snel mogelijk een nieuwe trainer aan te stellen", aldus de Nigeriaanse oud-international, die de plannen van eigenaar Roman Abramovich moet vormgeven.

Emenalo wees de vedettes van Chelsea nadrukkelijk op hun verantwoordelijkheid. "Grotendeels dezelfde groep heeft vorige seizoen met bloed, zweet en tranen de titel en League Cup gewonnen. Ze deden alles wat de manager hun vroeg. Het is nu aan hen om Chelsea er weer bovenop te helpen."

'Ontslag Mourinho in belang van Chelsea'
'Ontslag Mourinho in belang van Chelsea' (Foto: ANP)