PSV en Cocu mondeling akkoord over verlenging

Sjors (Sj0rSz)

PSV en Phillip Cocu hebben eerder vandaag een mondeling akkoord bereikt over de verlenging van het contract van de trainer. Recent doken berichten op dat beide partijen de intentie hadden om met elkaar door te gaan. Na ondertekening van de nieuwe verbintenis blijft Cocu tot medio 2019 bij PSV.

Cocu kijkt er naar uit om zichzelf en de selectie verder te ontwikkelen. "Wij zijn aan een bepaald traject begonnen. Een traject met een mooie visie, dat ook een mooie ontwikkeling doormaakt. Toch zit er nog veel rek in dat traject, in de club en in mezelf. Ik wil de ingezette lijn graag doortrekken", aldus de hoofdcoach op de website van de Eindhovense club.

Ook Marcel Brands, technisch directeur van PSV, is blij met het mondelinge akkoord. Volgens hem is Cocu op dit moment de ideale coach voor de ploeg. "De spelers zijn enthousiast over hem, de jeugdopleiding maakt een mooie ontwikkeling door, kortom voor ons is Phillip de beste coach die we ons op dit moment kunnen wensen. Ik ben heel blij dat hij hier blijft."

Onlangs dook de naam van Cocu op bij Swansea City. Vrij snel daarna werd al bekend dat de oefenmeester een avontuur in de Premier League nog niet zag zitten en heeft dat vandaag dus bevestigd.