Löw zonder angst terug naar Parijs

Redactie

Bondscoach Joachim Löw vindt het geen enkel probleem dat Duitsland tijdens de groepsfase van het EK twee keer naar Parijs gaat, de stad waar de 'Mannschaft' op 13 november werd geconfronteerd met de terreuraanslagen. De wereldkampioen speelde in het Stade de France een oefeninterland toen buiten het stadion bommen afgingen. Uit voorzorg moesten de Duitsers daarna de hele nacht in de kleedkamer blijven.

"De spelers zullen dat zeker niet vergeten zijn als ze op het EK weer in Parijs komen", zei Löw na de loting voor de groepsfase. "Het zal altijd in hun achterhoofd blijven zitten. Maar op een gegeven moment word je toch weer geconfronteerd met Parijs, dat gebeurt sowieso."

Duitsland opent het EK op 12 juni in Lille tegen Oekraïne. Vier dagen later treffen de wereldkampioenen Polen in het Stade de France van Saint-Denis, iets boven Parijs. De slotwedstrijd tegen Noord-Ierland op 21 juni wordt in het centrum van de hoofdstad gespeeld, in het Parc des Princes. Löw: "Twee keer in Parijs is goed voor ons. Het hoeft zeker geen nadeel te zijn dat we weer in het Stade de France komen."

Löw zonder angst terug naar Parijs
Löw zonder angst terug naar Parijs (Foto: ANP)