Fenomenale Dukurs pakt 40e World Cup-zege

heywoodu

Skeletonner Martins Dukurs heeft op fenomenale wijze zijn veertigste zege in de World Cup gepakt. Op de baan van Königssee kende de Let met name een briljante tweede run, goed genoeg voor de overwinning.

Na de eerste run ging olympisch kampioen Alexander Tretiakov nog aan de leiding. De Rus liet een tijd van 50,23 seconden noteren, een baanrecord en 0,02 sneller dan Dukurs. In de tweede run deed de Letse vijfvoudig World Cup-kampioen er nog een schep bovenop: met een nagenoeg foutloze afdaling snelde hij naar 50,03 seconden. Tretiakov maakte in de tweede run juist een aantal foutjes en moest bijna een halve seconde toegeven.

Het is de derde keer in drie wedstrijden dit seizoen dat Dukurs vóór Tretiakov de zege pakt. De Let eindigde voor de zestiende keer op rij bij de beste twee en voor de 38e keer in zijn laatste veertig wedstrijden. De derde plek was voor Iron Man Sun Yung-bin uit Zuid-Korea, die alsmaar harder op weg lijkt om bij de Winterspelen in eigen huis in 2018 voor olympisch goud te gaan.

Vanaf 1:06.50 uur is de tweede run van Yun te zien, gevolgd door Tomass Dukurs en de fenomenale run van Martins Dukurs. Tretiakov gaat als laatste naar beneden (Bron: YouTube)