Advocaat Platini: "Schijnproces, oordeel ligt al klaar"

heywoodu

Michel Platini heeft weinig vertrouwen in een goede afloop van zijn schorsingszaak bij de FIFA. De ethische commissie van de wereldbond is volgens de Franse voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA vooringenomen en heeft zijn oordeel al klaar. Zijn advocaten spreken van een schijnproces. "Zijn straf is kennelijk al vastgesteld, nog voordat de commissie de verklaringen van de heer Platini heeft gehoord", luidde een verklaring.

De verdediging van Platini reageerde op uitlatingen van Andreas Bantel, de woordvoerder van de ethische commissie, die later deze maand een definitief oordeel velt over de betaling van 1,8 miljoen euro in 2011 van FIFA-voorzitter Sepp Blatter aan Platini. Die dubieuze transactie leidde tot een voorlopige schorsing van negentig dagen voor de voormalig Franse topvoetballer en de 79-jarige Zwitserse FIFA-baas. Een hoorzitting is voor 18 december gepland.

Bantel liet in de Franse krant l'Equipe optekenen dat er genoeg aanwijzingen zijn voor corruptie van Blatter en Platini en dat ze langdurige schorsingen tegemoet kunnen zien. "Platini zal zeker voor enkele jaren worden geschorst."

Platini spreekt van 'schijnvertoning'
Platini spreekt van 'schijnvertoning' (Foto: ANP)