Verschuren mist olympische limiet net

heywoodu

Sebastiaan Verschuren heeft op de openingsdag van de Amsterdam Swim Cup de 100 meter vrije slag gewonnen. Hij kon echter opnieuw net niet voldoen aan de limiet voor uitzending naar de Olympische Spelen. Verschuren tikte vrijdag in de finale aan na 48,64 seconden. Voor uitzending naar Rio wordt 48,47 gevraagd.

Dat had Verschuren zich ten doel gesteld in het Sloterparkbad. Met 48,88 in de series had hij zich al wel gekwalificeerd voor de EK 2016 in mei in Londen. Dat evenement is voor de Nederlandse zwemmers de laatste gelegenheid de olympisch eis te halen. Eerder staat nog de Swim Cup in Eindhoven op het programma.

Femke Heemskerk zegevierde op de 200 vrij in 1:56,16, een goede tijd en ruim binnen de olympische limiet. De naar Frankrijk verhuisde zwemster kwam niet in de buurt van haar Nederlandse record (1:54,68), maar dat was ook niet verwacht gezien de trainingsarbeid die ze nog verrichtte in de aanloop naar de EK kortebaan, vorige week in Israël.

Esmee Vermeulen ging in haar kielzog mee naar 1:58,11, een persoonlijk record. Robin Neumann scherpte een dag voor haar achttiende verjaardag haar persoonlijke toptijd aan tot 1:59,23. Ze won de B-finale mee met haar eerste tijd ooit onder de twee minuten.

Moniek Nijhuis was de beste op de 50 school. Ze bleef met 31,16 de Britse Imogen Clark vijf honderdsten voor.

Verschuren mist olympische limiet net
Verschuren mist olympische limiet net (Foto: ANP)