Meldpunt tegen dure concertkaartjes

Redactie

De SP vraagt hernieuwde aandacht voor een meldpunt om woekerprijzen voor toegangskaartjes te melden. 'Doorverkopers maken zwaar misbruik van het feit dat liefhebbers graag naar een concert toe willen', aldus Tweede Kamerlid Jasper van Dijk.

Hij wijst op kaartjes voor concerten van Adele die voor meer dan 1.000 euro op internet worden aangeboden. Het AD meldt zelfs dat er tickets voor 1.760 euro zijn aangeboden; veertien keer de oorspronkelijke prijs. De SP'er wil vooral de doorverkoop via internet aanpakken. Particulieren en bedrijven verdienen volgens hem op deze manier 'bakken met geld over de rug van bezoekers'.

De Eerste Kamer behandelt in februari Van Dijks Wet doorverkoop tickets. Als deze wet wordt aangenomen mogen kaartjes die doorverkocht worden maximaal 20 procent duurder worden. Als het meer is kunnen kopers het teveel betaalde geld terugvorderen.

Het Kamerlid wil zoveel mogelijk klachten verzamelen bij het meldpunt Kaart te Duur, dat eerder dit jaar werd ingesteld. Die klachten wil hij dan in februari bij de behandeling van zijn wet aanbieden aan de senatoren.

Meldpunt tegen dure concertkaartjes
Meldpunt tegen dure concertkaartjes (Foto: BuzzE)