Eagles of Death Metal op podium in Parijs

Redactie

Nog geen maand na de terroristische aanslagen in Parijs heeft Eagles of Death Metal weer opgetreden in de Franse hoofdstad. De Amerikaanse band dook maandagavond op tijdens een concert van U2.

Bono kondigde Eagles of Death Metal aan als 'mensen van wie het leven altijd verbonden is met Parijs'. "Dit zijn onze broeders, onze collega-troubadours. Hen werd drie weken geleden het podium ontnomen, wij bieden het onze aan."

Eagles of Death Metal speelde met U2 het nummer 'People Have The Power' en mocht daarna zonder Bono en consorten het nummer 'I Love You All The Time' vertolken. Met het lied van Patti Smith opent U2 vrijwel elk concert van zijn huidige Innocence + Experience Tour. Eagles of Death Metal kon rekenen op een langdurig applaus, is te zien in video's die concertgangers op social media plaatsten.

Eagles of Death Metal trad op 13 november op in concertzaal Bataclan toen terroristen het vuur openden op concertgangers. Ruim tachtig mensen, onder wie een crewlid van de band, overleefden de aanslag niet. U2 zou een dag na de aanslagen optreden in Parijs, maar dat concert werd afgelast. De Ierse rockband haalde de shows zondag en maandag in. Het gerucht ging dat Eagles of Death Metal zondag op zou treden met U2, maar die Ierse band ontkende die verhalen. Zondag trad Patti Smith op met Bono en co.

Eagles of Death Metal op podium in Parijs
Eagles of Death Metal op podium in Parijs (Foto: BuzzE)