Nummerdor-Flier mist OKT en Spelen vanwege zwangerschap

Boris (borisz)

Volleybalster Manon Nummerdor-Flier zal in januari niet met het Nederlands team deelnemen aan het olympisch kwalificatietoernooi (OKT). Ze is in blijde verwachting van haar eerste kindje. Bondscoach Giovanni Guidetti diende dit weekend zijn eerste selectie voor van 22 speelsters in bij de Europese volleybalbond CEV, waarop Nummerdor-Flier ontbrak. 

Het Nederlands elftal speelt van 4 tot en met 9 januari 2016 het OKT in het Turkse Ankara. Guidetti zal zijn lijst uiteindelijk voor de definitieve selectie nog acht spelers moeten laten afvallen. Behalve de afwezigheid van Manon Nummerdor-Flier, staan er geen grote verrassingen op de lijst. 

"We zijn megablij met dit prachtige nieuws", aldus Nummerdor-Flier. "Ik heb de laatste jaren twee grote dromen gehad, op twee totaal verschillende vlakken. Ik wilde ontzettend graag de Olympische Spelen halen, maar ook moeder worden. Uiteindelijk was die laatste droom groter. Zeker omdat zwanger worden voor ons niet vanzelfsprekend was, zijn we enorm gelukkig met dit nieuws."

Manon Nummerdor-Flier heeft 430 caps achter haar naam staan. De 31-jarige diagonaal is getrouwd met beachvolleyballer Reinder Nummerdor. Het topsportduo verwacht hun eerste kindje in juli 2016. Deze zwangerschap betekent nog niet het einde van de volleybalcarrière van de speelster uit Nieuwleusen. "Daar wil ik nu nog geen beslissing over nemen", vertelt Nummerdor-Flier. "Ik zal later besluiten of ik nog in actie ga komen bij een club en/of Oranje.”

Nummerdor-Flier zal op verzoek van bondscoach Guidetti wel mee gaan naar Ankara om het Nederlands team tijdens het OKT aan te moedigen. "Ik heb met deze groep een fantastisch EK in Nederland mogen spelen", vertelt de vedette. "Hopelijk kan ik vanaf de zijlijn een klein beetje bijdragen aan een nieuw succes."

Aan het OKT in Turkije doen acht landen mee. De winnaar van het toernooi plaatst zich voor de Olympische Spelen. De nummers twee en drie mogen in de herkansing voor Rio de Janeiro naar een mondiaal kwalificatietoernooi. 

Voorselectie van 22 speelsters:

Kirsten Knip, Femke Stoltenborg, Yvon Beliën, Celeste Plak, Robin de Kruijf, Maret Balkestein-Grothues, Quinta Steenbergen, Judith Pietersen, Myrthe Schoot, Lonneke Slöetjes, Anne Buijs, Deborah van Daelen, Britt Bongaerts, Laura Dijkema, Debby Pilon-Stam, Nicole Oude Luttikhuis, Quirine Oosterveld, Nika Daalderop, Tessa Polder, Kim Renkema, Klaske Sikkes, Nicole Koolhaas