Oud-president Carter is 'kankervrij'

Redactie

Oud-president Jimmy Carter van de Verenigde Staten is vrij van kanker. De 91-jarige Carter zei dit zelf in een aankondiging op de zondagsschool in Plains, Georgia, waar hij een les gaf. Dat melden Amerikaanse media.

'Hij zei dat hij deze week een scan had ondergaan en dat de kanker was verdwenen', aldus Jill Stuckey, een vriend en mede-kerkganger. 'De kerk, iedereen hier, barstte in applaus uit.' Bij Carter werd eerder dit jaar een melanoom vastgesteld. Hij heeft daarna meerdere bestralingen ondergaan. Vorige maand zeiden artsen dat de voormalige president goed reageert op de behandeling en dat de kanker niet was verergerd.

Sprekend over zijn ziekte in augustus, leek Carter zich neer te leggen bij zijn lot. 'Nu is het in handen van God', zei hij. 'En ik ben voorbereid op alles wat komt.' 

Carter is de op één na oudste, nog levende oud-president van de VS. Hij is enkele maanden jonger dan de eveneens 91-jarige George Bush senior. De Democraat was van 1977 tot 1981 president van de Verenigde Staten.

Jimmy Carter is 'kankervrij'
Jimmy Carter is 'kankervrij' (Foto: ANP)