Ocon kroont zich tot GP3 kampioen

JimmyManna

Het Franse racetalent Esteban Ocon heeft in Abu Dhabi beslag gelegd op de titel in de GP3. Daarmee treedt hij in de voetsporen van onder meer de huidige Formule 1-coureurs Valtteri Bottas en Daniil Kvyat. Ocon beëindigde de afsluitende race op het Yas Marina-circuit als derde en dat was voldoende om zijn Italiaanse concurrent Luca Ghiotto voor te blijven in het kampioenschap.

De titel van Ocon was een beloning voor een uiterst consistent en betrouwbaar seizoen. De Fransman won dit seizoen slechts één race terwijl Ghiotto er vijf pakte, maar onder meer een reeks van negen tweede plaatsen achtereen bezorgde Ocon de titel. “Ik ben dolblij en kan mijn gevoelens niet goed omschrijven,” zei de kersverse kampioen na afloop van de race. “Natuurlijk hadden we liever meer races gewonnen, maar we waren consistent en zaten er op ieder circuit goed bij. Dat was de sleutel tot dit succes.”

Eerder deze week legde het Formule 1-team van Mercedes Ocon vast voor volgend jaar. Wat zijn rol precies gaat zijn is nog niet bekend, maar vermoedelijk zal hij als reserve- en testrijder gaan fungeren. Ocon is een goede bekende van Max Verstappen. De beide jongelingen streden vorig jaar samen om de titel in de Formule 3. Ocon pakte de titel, maar desondanks was het de Nederlander die door wist te stromen naar de Formule 1.