Duo berooft verstandelijk beperkte man

anoniem_22072019030306

Twee mannen hebben een verstandelijk gehandicapte man in Heerhugowaard beroofd van zijn pinpas en 30 euro. Dat meldt RTV NH. De rovers hebben zelfs 'gezellig' zitten chillen bij het slachtoffer thuis.

De zus van het slachtoffer doet op Facebook uit de doeken wat er precies is gebeurd. De mannen hebben waarschijnlijk de pincode van het slachtoffer afgekeken. Daarbij wierpen ze ook een blik op de sleutelhanger met zijn adres. Zaterdagmiddag gingen de mannen langs bij het slachtoffer dat begeleid woont in een eigen appartement. 'Ze hebben zijn hele huis doorzocht, rustig wat gedronken op zijn bank, zelfs gepoept op zijn wc en waren ronduit brutaal', schrijft de zus.

Het slachtoffer zei tegen de mannen dat ze zijn huis moesten verlaten, maar de mannen gaven aan dat ze om 20.00 uur zouden terugkomen om 'gezellig een biertje te drinken'. Het slachtoffer lichtte familieleden in en die kwamen zaterdagavond naar zijn huis. Om 20.00 meldde het duo zich inderdaad. 'Gekleed in zwarte kleding met handschoenen aan. Ze kwamen duidelijk niet voor een biertje', zegt de zus.

Na een woordenwisseling nam het duo de benen, maar een van beiden verloor daarbij z'n telefoon. Daaruit valt af te leiden dat een van de mannen waarschijnlijk Alexandro heet. De politie zoekt de twee rovers. De eerste, tussen de 17 en 20 jaar oud en 1,85 tot 1,90 meter lang, heeft een Noord-Afrikaans uiterlijk. De tweede noemde zichzelf Dennis, is tussen de 20 en 25 jaar oud, 1,65 tot 1,70 meter lang en heeft een Nederlands uiterlijk.