Trump: ik maak geen gehandicapten belachelijk

Monique Verlind (DJMO)

Donald Trump ontkent dat hij een gehandicapte journalist belachelijk heeft gemaakt. "Ik zou nooit een persoon met een handicap beschimpen", aldus de Amerikaanse presidentskandidaat op een campagnebijeenkomst.

Trump botste onlangs met journalist Serge Kovaleski, nadat de presidentskandidaat een artikel van de verslaggever had gebruikt om een omstreden uitspraak te verdedigen. De Republikein beweerde dat hij na de aanslagen op het World Trade Center in 2001 duizenden mensen in Jersey City had zien juichen.

De zakenman haalde later een artikel aan van Kovaleski, die destijds had geschreven dat naar verluidt een aantal mensen was opgepakt voor het vieren van de aanslagen. De journalist, die zijn gewrichten maar beperkt kan bewegen, stelde daarop dat hij zich niet herinnerde bewijs te hebben geleverd dat mensen massaal hadden staan juichen.

Dat ging tegen het zere been van Trump. Hij imiteerde Kovaleski tijdens een speech, waarbij hij zijn armen schokkerig heen en weer bewoog. Dat was geen belediging, aldus Trump, die naar eigen zeggen miljoenen heeft gedoneerd om gehandicapten te helpen.

Trump: ik maak geen gehandicapten belachelijk
Trump: ik maak geen gehandicapten belachelijk (Foto: ANP)