Voor Ajax telt alleen winst bij Celtic

heywoodu

Voor Ajax telt donderdagavond in de uitwedstrijd tegen Celtic alleen winst. De koploper uit de eredivisie moet in de resterende twee groepswedstrijden twee punten goedmaken op Fenerbahçe, dat op bezoek gaat bij de verrassende groepswinnaar Molde uit Noorwegen.

Trainer Frank de Boer mist op Celtic Park zijn geblesseerde topschutter Anwar El Ghazi en middenvelders Riechedly Bazoer, Daley Sinkgraven en Thulani Serero. Trainer Ronny Deila van de kampioen van Schotland moet eveneens improviseren met zijn middelste linie. Aanvoerder Scott Brown en Kris Commons zijn geblesseerd. Nir Bitton en Stefan Johansen zitten een schorsing uit.

Trainer Frank de Boer heeft jeugdspeler Donny van de Beek mee naar Glasgow genomen. Hij sluit niet uit dat het achttienjarige talent de middelste linie met Davy Klaassen en Nemaj Gudelj gaat completeren. Een andere mogelijkheid is om Lasse Schöne of Viktor Fischer achter centrumspits Arek Milik te laten spelen.

Alleen een zege houdt Ajax waarschijnlijk nog een beetje in de race op een plek in de knock-outfase van de Europa League. De statistieken voorspellen echter weinig goeds voor de huidige koploper van de eredivisie. Van de laatste zeventien Europese uitwedstrijden won Ajax er slechts één. In februari dit jaar werd Legia Warschau met 3-0 verslagen in de hoofdstad van Polen. Van de overige duels werden er tien verloren en eindigden er zes onbeslist.

Voor Ajax telt alleen winst bij Celtic
Voor Ajax telt alleen winst bij Celtic (Foto: ANP)