Juventus verslaat en volgt Manchester City

Maarten (rubbereend)

Juventus is opnieuw van de partij in de knock-outfase van de Champions League. De verliezend finalist van vorig seizoen won woensdagavond voor eigen publiek met 1-0 van Manchester City, dat zijn plek bij de laatste zestien in het Europese miljoenenbal al had verdiend. Mario Mandzukic hielp de Italiaanse kampioen aan de zege.

Nodig was die achteraf niet. Sevilla had Borussia Mönchengladbach in Duitsland moeten verslaan om nog een kans te hebben. De Spanjaarden kwamen niet in de buurt. De thuisclub, die louter nog om de centen speelde in groep D, won door onder meer twee goals van Lars Stindl met 4-2 en kwam daarmee op koers naar een vervolg in de Europa League.

Manchester City kon vrijuit voetballen in Turijn en deed dat graag. Fernandinho had de score na een kwartier moeten openen maar roste de bal hoog over. Een paar minuten later kreeg Mandzukic, die in de tweede helft geblesseerd zou uitvallen, de fans van de 'Oude Dame' op de banken. De fysiek sterke Kroaat, die in de spits graag een robbertje uitvecht met zijn bewakers, liet doelman Joe Hart van dicht bij kansloos.

Buffon

Diens Italiaanse collega Gianluigi Buffon hield vlak voor rust Sergio Agüero van de 1-1 af. De Argentijn zag zijn kans schoon na een uitermate suffe terugspeelbal op de 37-jarige routinier maar passeerde hem niet.

Ook in de tweede helft kansen over en weer. Bij Juventus blonk de Franse middenvelder Paul Pogba uit. Hij kreeg de Engelsen er niet definitief onder. Hun Chileense coach Manuel Pellegrini hield goede hoop en deed er alles aan de eerste plaats in de poule te behouden. Ook Raheem Sterling bleek als invaller de oplossing niet. Wel was hij dicht bij de gelijkmaker.

Juventus verslaat en volgt Manchester City
Juventus verslaat en volgt Manchester City (Foto: ANP)