Hugo Borst scoort met boek over moeder

Redactie

Hugo Borst staat met stip op één in de Boeken Top 10 met Ma, een boek over zijn 86-jarige moeder die aan dementie lijdt. Het boek is gebaseerd op de wekelijkse colums die van Borst schreef voor AD Magazine, waarin de auteur herinneringen ophaalt aan zijn jeugd en aan zijn moeder in betere tijden. Ook beschrijft hij hoe de verhuizing naar het verpleeghuis verloopt.

Claudia de Breij staat voor de vierde week op de tweede plek van de Top 10. De cabaretière is voor Neem een geit met haar levensvragen te rade gegaan bij wijze mannen en vrouwen.

Joris Luyendijk is terug in de toplijst. De journalist won een week geleden de NS Publieksprijs 2015 met Dit kan niet waar zijn. Het boek over de financiële wereld, al 40 weken in De Bestseller 60, staat nu op de derde plek.

Er zijn nog drie nieuwe binnenkomers. De Amerikaanse prinses van Annejet van der Zijl staat op de vierde plaats, de zesde plek is voor Fantasia X van Geronimo Stilton en Amos Oz komt met Judas binnen op 9.

Boeken Top 10 week 48 (notering, tussen haakjes notering vorige week, auteur, titel. Bron: CPNB. Zie www.debestseller60.nl)

1 (-) Hugo Borst - Ma
2 (2) Claudia de Breij - Neem een geit
3 (-) Joris Luyendijk - Dit kan niet waar zijn
4 (-) Annejet van der Zijl - De Amerikaanse prinses
5 (1) Kim van Kooten - Lieveling
6 (-) Geronimo Stilton - Fantasia X
7 (9) Annegreet van Bergen - Gouden jaren
8 (6) Jochem Myjer - De Gorgels
9 (-) Amos Oz - Judas
10 (4) Isa Hoes (samenstelling) - Gedichten die vrouwen aan het huilen maken

Hugo Borst scoort met boek over moeder
Hugo Borst scoort met boek over moeder (Foto: ANP)