Limburgse zakenman neemt Roda JC over

heywoodu

Voetbalclub Roda JC komt in handen van de Limburgse zakenman Frits Schrouff. Die neemt de aandelen van de club over, staat in een intentieverklaring. De eredivisionist uit Kerkrade kan daardoor schulden afbetalen en "in alle rust werken aan een gezonde toekomst", schrijft Roda op de website.

Aan de precieze vormgeving van de deal wordt nog gewerkt. De aandelen moeten bijvoorbeeld worden ondergebracht bij een "nog nader vorm te geven entiteit". Voor het einde van het jaar moet alles geregeld zijn. "Dit is van onschatbare waarde voor onze club. Dankzij deze financiële injectie kunnen we straks een kerngezonde club worden met mooie toekomstperspectieven. Het is daarnaast ook zeer belangrijk voor de rust binnen en rondom Roda JC", aldus directeur Wim Collard.

Roda stond er de laatste jaren financieel niet best voor. Na de degradatie naar de Jupiler League in 2014 stak de club, die toch al schulden had, toch geld in een selectie die direct weer promotie moest afdwingen. Zelfs na de promotie naar de eredivisie durfde de club niet te jubelen, wat het geld betreft dan. Vorige maand nog bleek dat de club niet genoeg geld had om de huur van het Parkstad Limburg Stadion te betalen. Bovendien moest Roda kort na de start van het seizoen op zoek naar een nieuwe shirtsponsor, omdat geldschieter Solland Solar failliet ging.

Schrouff komt dan ook als geroepen in Kerkrade. Hij was al betrokken bij de voetbalclub, die dertiende staat in de eredivisie. De in 1940 geboren Limburger investeerde flink in de regionale jeugdopleiding van de club uit Kerkrade. Dat hij nu de hele club in handen krijgt, noemt Schrouff een "weloverwogen keuze". "Ik vind het belangrijk voor de identiteit, de verbinding en de voetbalknowhow in de regio dat Roda JC financieel een stabiele club vormt en weer een structurele plek inneemt in de eredivisie."

Limburgse zakenman neemt Roda JC over
Limburgse zakenman neemt Roda JC over (Foto: ANP)