FOK! Wat een weer: af en toe droog

Monique Verlind (DJMO)

Goedemorgen trouwe fans! Vandaag wordt het iets beter dan gisteren, er lijken meer droge perioden te zijn, hoewel er hier en daar nog wel wat wolken moeten huilen. Ook laat de zon zijn neus heel af en toe even zien. Ook de temperatuur is iets beter te hachelen: het wordt zo'n 6 tot 9 graden vandaag. De wind is landinwaarts matig tot krachtig aan de kust.

Ik kreeg meerdere foto's (en fotoseries) aangeboden gisteren, waarmee ik de komende tijd wel vooruit kan. Omdat ik in een goede bui ben, vandaag niet een maar twee foto's!

De eerste foto is gemaakt door Duco op vakantie door Zuid-Afrika. Daar vind je dus zomaar struisvogels langs de weg!

Struisvogels in het wild in Zuid-Afrika (Foto: Duco)
Struisvogels in het wild in Zuid-Afrika (Foto: Duco)

De tweede foto kreeg ik van qltel doorgestuurd. Hij maakte met Rewimo een wandeling langs de rivier de Niers (Duitsland). Het was prachtig weer voor een wandeling!

wandeling langs rivier de Niers (Duitsland)  (Foto: qltel)
Wandeling langs rivier de Niers (Duitsland) (Foto: qltel)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 2005 vond er een sneeuwstorm plaats. De gemeente Haaksbergen zat toen maar liefst drie dagen zonder stroom, op de Nederlandse wegen stond op het hoogtepunt maar liefst 802 kilometer file, en duizenden gestrande reizigers brachten de nacht op opvangadressen door.

* In 1952 gaat het toneelstuk The Mouse Trap van Agatha Christie in premiere in Londen. Het stuk wordt nog steeds opgevoerd en is daarmee de langstlopende voorstelling ter wereld.

* In 1915 openbaart Albert Einstein zijn algemene relativiteitstheorie.