'Black Canary in Justice League-films'

Peter Breuls

Hoewel we de opmaat naar de Justice League-films nog moeten krijgen, met de release van Batman v Superman: Dawn of Justice in maart, valt er over de samenstelling van het heldenteam nog genoeg te speculeren. Het nieuwste gerucht: Black Canary zal haar opwachting maken in, of aan de zijde van, de DC-tegenhanger van de Avengers.

Dat meldt Latino Review vandaag, die toevoegt dat de heldin haar opwachting zou maken in één van de twee films, een onzekerheid die wellicht duidt op een bijrol. Black Canary is in de comics een titel die door verschillende figuren is gedragen, waaronder moeder en dochter Dinah Drake en Dinah Laurel Lance. Laatstgenoemde is ook in DC's televisieserie Arrow te zien als de Black Canary, gespeeld door Katie Cassidy. Eerder was in de tv-serie Smallville de rol in handen van Alaina Huffman. In de films wordt mogelijk toegewerkt naar een positie voor de Black Canary in het Birds of Prey-heldenteam, waar ook Barbara Gordon's Oracle (a.k.a. Batgirl) deel van uitmaakt. Gordon is de rol die volgens hardnekkige geruchten hoort bij actrice Jena Malone, die een verschijning maakt in Dawn of Justice, maar waarvan haar rol nog niet nader benoemd is.

De introductie van eerst Barbara Gordon en daarna Dinah Lance zou stapsgewijs toe kunnen werken naar een eigen Birds of Prey-film, die zou kunnen dienen als een volgende vrouwelijk gedreven comic-verfilming, na DC's Wonder Woman of Marvels Captain Marvel. Het is niet de eerste keer dat de Birds of Prey hun weg naar live action weten te vinden: in 2002 waren Dinah Lance, Barbara Gordon, maar ook Alfred Pennyworth en Harley Quinn te zien in een tv-serie met die titel, die het helaas niet verder schopte dan één seizoen.

Voor de casting van Black Canary in het DC Extended Universe, zoals het filmuniversum van DC heet, wordt gekeken naar onder andere Abbey Lee (Mad Max: Fury Road) en Alona Tal (Hand of God, Broken City), maar zoals dat gaat met geruchten, is daar nog niets zeker van.

Black Canary (comics)