'Terrorist Abdeslam bezocht homokroegen'

anoniem_22072019030306

De voortvluchtige terrorist Salah Abdeslam was gek op homokroegen, drugs en zijn PlayStation. Dat schrijven meerdere media, waaronder de New York Post, over de 26-jarige Belg die voortvluchtig is.

Tegen Abdeslam loopt een internationaal opsporingsbevel sinds de aanslagen in Parijs op vrijdag 13 november. De jihadist uit de Brusselse wijk Molenbeek wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen. Hij wist echter te ontkomen.

Uitbaters van een homokroeg in Brussel vertellen dat Abdeslam daar regelmatig kwam om te zuipen, hasj te roken en met andere mannen te flirten. 'We dachten dat hij een schandknaap was', zegt een barman die Julien heet. Ook zou Abdeslam dagenlang hebben rondgehangen in het café van zijn broer Brahim in Molenbeek, waar hij computergames speelde.

De autoriteiten zijn nog aan het uitpluizen wat precies de betrokkenheid van Abdeslam was bij de terreurdaden in Parijs waarbij 130 doden en 350 gewonden vielen. Samen met zijn broer Brahim zou Salah de diverse aanslagen in Parijs zorgvuldig hebben voorbereid, samen met minstens zes andere moslim-extremisten. Vermoedelijk had Salah een aandeel in het regelen van de logistiek.

Brahim blies zichzelf op bij een café, Salah is vanuit Parijs vermoedelijk naar België gevlucht. Zijn broer Mohammed heeft tegen verslaggevers gezegd dat hij denkt dat Salah niet ver weg is.

Salah Abdeslam
Het opsporingsbevel voor Saleh Abdeslam, zoals uitgegeven door de Franse politie.