ITV gaat Britse versie The Voice uitzenden

Redactie

ITV zendt vanaf 2017 de talentenprogramma's The Voice en The Voice Kids uit. Dat heeft de Britse commerciële zender op de eigen website bekendgemaakt.

ITV heeft een contract voor drie jaar afgesloten. The Voice was vanaf het begin te zien bij de BBC, maar de publieke omroep kondigde onlangs al aan afscheid te nemen van het programma. In januari begint het vijfde seizoen bij de BBC, met de nieuwe coaches Boy George en Paloma Faith die de plaats innemen van Tom Jones en Rita Ora. Kaiser Chiefs-frontman Ricky Wilson en Will.i.am van de Black Eyed Peas keren terug op de rode draaistoelen.

ITV heeft maandag bevestigd de muziekshow over te nemen. "Entertainment past goed bij ITV. We vinden het geweldig dat we The Voice en The Voice Kids kunnen toevoegen aan onze andere programma's zoals The X Factor, Britain's Got Talent, Saturday Takeaway en I'm a Celebrity...Get Me Out of Here", zegt directeur Peter Fincham van ITV.

De talentenshow van producent John de Mol begon in 2010 in Nederland. Inmiddels zijn er 65 versies die worden uitgezonden in 180 landen. Van The Voice Kids zijn wereldwijd dertig versies. John de Mol zegt uit te zien naar de samenwerking met ITV en de tv-formule verder te ontwikkelen en uit te breiden. "Dat doen we na het voltooien van volgens mij weer een fantastisch seizoen bij de BBC. Die omroep is altijd een geweldige partner geweest."

ITV gaat Britse versie The Voice uitzenden
ITV gaat Britse versie The Voice uitzenden (Foto: BuzzE)