Henk Krol feliciteert opnieuw dode

anoniem_22072019030306

Voor de tweede keer binnen een week heeft politicus Henk Krol op Facebook een overleden persoon gefeliciteerd. Het boegbeeld van 50PLUS stuurde maandag zijn gelukswensen naar de overleden Friese ondernemer Chris van den Berg, schrijft de Leeuwarder Courant.

Vorige week kreeg Tweede Kamerlid Krol een stortvloed aan kritiek nadat hij op Facebook de overleden schrijver Joost Zwagerman feliciteerde. 'Maak van deze woensdag, ondanks alle ellende van het afgelopen weekend, een leuke, feestelijke, onvergetelijke en vooral gezellige verjaardag', schreef hij. Zwagerman pleegde in september zelfmoord.

De overleden Chris van den Berg ontving maandag een soortgelijke tekst: 'Maak van deze eerste koude maandag van dit seizoen, een leuke, feestelijke, onvergetelijke en vooral gezellige verjaardag', typte Krol. De Leeuwarder horecaman en oprichter van de Open Friese kampioenschappen Skûtsjesilen (IFKS) overleed vorige week op 74-jarige leeftijd.

Krol zei vorige week op Facebook dat hij elke dag zijn volgers feliciteert. 'Helaas houdt Facebook niet bij of de volgers die ze je suggereren om te feliciteren nog in leven zijn.' Overigens ging ook oorlogsverslaggever Arnold Karskens deze keer de mist in met een felicitatie aan het adres van Van den Berg.

De nieuwste fout van Krol maakt de nodige reacties los op social media. 'Gaat fijn met jou en Facebook', reageert iemand op de felicitatie die Krol plaatste. EenVandaag-journalist Lammert de Bruin schrijft op Twitter: 'Just in: Belgische politie vraagt Henk Krol om gezochte terroristen te feliciteren.'

Henk Krol
Henk Krol feliciteert opnieuw een overledene.