FOK!filmtip: Superman Returns (2006)

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Voor de FOK!filmtip van de dag hadden we vandaag kunnen kiezen voor een mierzoete romantische komedie op SBS9 (20.30 uur: Down With Love), een zwaarmoedig kostuumdrama op RTL8 (20.30 uur: The Painted Veil) en een al veelvuldig vertoonde Bond-film op RTL7 (20.30 uur: Die Another Day). Onze keuze is echter gevallen op de explosieve superheldenfilm Superman Returns (2006), die vanavond vanaf 20.30 uur op Veronica te zien is.

Superman Returns 1
Brandon Routh in Superman Returns

Nadat we gisteren Superman al zagen opduiken in Man Of Steel is de superheld alweer op de televisie te zien, ditmaal in de zeer succesvolle verfilming Superman Returns uit 2006, gebaseerd op het klassieke DC-comics verhaal. De film van regisseur Bryan Singer (The Usual Suspects, X-Men, Valkyrie) begint als Superman (Brandon Routh) na een afwezigheid van zo'n 5 jaar terugkeert naar onze planeet. Vriendinnetje Lois Lane blijkt inmiddels een vijf jaar oude zoon te hebben en heeft een Pullitzer Prijs gewonnen met een artikel, waarin ze openlijk afvraagt of de wereld nog wel een Superman nodig heeft. Ondertussen heeft aartsvijand Lex Luthor een nieuw duivels plan bedacht om de man van staal voor eens en altijd te verslaan. Genoeg werk aan de winkel dus voor de superheld van Krypton.

Superman Returns 2
Marlon Brando in Superman Returns

Superman Returns is een film die je het beste als opvolger van de eerste twee Superman-films met Christopher Reeve kunt bekijken. Toen cineast Singer het idee kreeg om een film met Superman te maken nam hij eerst contact op met Richard Donner, regisseur van de Superman-film uit 1978, die het plan van Singer zijn goedkeuring gaf. Oorspronkelijk wou de filmmaker Will Smith de titelrol geven maar deze bedankte met de woorden: "You mess up white peoples' heroes in Hollywood, you'll never work in this town again!" Andere acteurs die auditie deden voor de superheldenrol waren Josh Hartnett, Paul Walker, Matt Bomer, Brendan Fraser, Ashton Kutcher, David Boreanaz, Ian Somerhalder, Jerry O'Connell, Hayden Christensen en Henry Cavill. Laatstgenoemde zou de rol van Superman gaan spelen in Man of Steel uit 2013. Superman Returns werd opgedragen aan Superman-acteur Christopher Reeve die in 2004 overleed.