Feyenoorder El Ahmadi leeft mee met FC Twente

Redactie

Als kind van Enschede leeft Karim El Ahmadi mee met FC Twente. De middenvelder van Feyenoord, opgeleid en doorgebroken in het rood van Twente, ziet zijn oude liefde steeds verder wegzakken. Voor de club die een paar jaar geleden nog meedeed om het kampioenschap, dreigt nu een degradatiestrijd. "Maar FC Twente komt er wel weer bovenop", zegt El Ahmadi. "De supporters zijn er altijd, met zo'n achterban kan het niet verkeerd gaan."

De Marokkaanse international deed de club uit zijn geboortestad zondag pijn in De Kuip. Met een doelpunt had El Ahmadi een aandeel in de overwinning van het oppermachtige Feyenoord (5-0). FC Twente speelde onthutsend zwak, hoewel het met Renato Tapia, Kamohelo Mokotjo, Felipe Gutiérrez en aanvoerder Hakim Ziyech toch gerespecteerde internationals op het veld had staan. "Twente heeft een fantastisch middenveld. Maar het is ook een heel jong team, je kan die jongens de huidige situatie niet kwalijk nemen", zegt El Ahmadi.

De middenvelder maakte al heel wat duels tussen Feyenoord en FC Twente mee; tussen 2004 en 2008 in dienst van de club uit Enschede, daarna in het Rotterdamse rood-wit. Zo'n eenzijdige wedstrijd als zondag in De Kuip kan hij zich echter amper herinneren. "Alleen een paar jaar geleden, toen John Guidetti hier al snel een hattrick maakte. Verder was het altijd spannend. Dit keer ging het af en toe wel heel makkelijk. FC Twente kan heel goed voetballen en ik hoop dat ze er snel weer bovenop komen. Zonde hoe het nu met Twente gaat, zowel sportief als financieel. Maar ik heb er wel vertrouwen in dat het goed gaat komen."

Aanhang

Dat vertrouwen is niet zozeer gebaseerd op de kwaliteiten van het Twentse elftal. El Ahmadi heeft zijn hoop gevestigd op de fanatieke, trouwe aanhang. En op de mensen rond de ploeg die hart voor de club hebben, zoals teammanager Toon Renes met wie hij in de catacomben van De Kuip een warm onderonsje had. "Deze club zit diepgeworteld in de regio. In mijn beginfase bij Twente was het ook een moeilijke tijd, maar de supporters zijn er altijd. Bij de club lopen ook genoeg mensen met verstand van zaken, die weten wat ze moeten doen om Twente er weer bovenop te helpen."

Terwijl FC Twente onderin de eredivisie bivakkeert, volgt Feyenoord koploper Ajax op de voet. "Als je tot het einde wil blijven meedoen, moet je dit soort wedstrijden winnen. Als wij niet 100 procent zijn of geven, kunnen we van iedereen verliezen. Dat moeten we ons goed realiseren", zegt El Ahmadi. "En als we dat doen, zijn er weinig teams die van ons kunnen winnen."

Feyenoorder El Ahmadi leeft mee met FC Twente
Feyenoorder El Ahmadi leeft mee met FC Twente (Foto: ANP)