Wolfsburg en Dost slopen Werder Bremen, Augsburg verslaat Stuttgart

Boris (borisz)

VfL Wolfsburg is op ramkoers voorafgaand aan de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou. Werder Bremen werd aan flinters geschoten, 6-0.

Bij Wolfsburg ging er de afgelopen weken veel mis. Bayern München, PSV én FSV Mainz waren te sterk voor de ploeg die ook komend seizoen graag in de Champions League speelt. De hoofden konden in de interlandweken weer worden leeggemaakt.

Het duel met Werder Bremen oogde als een nieuwe start voor Wolfsburg. Met Nederlander Bas Dost in de spits scoorde de ploeg er op los. Voor de rust stond er een veilige 0-2 voorsprong op het scorebord, die na de rust snel werd uitgebreid.

Wolfsburg kwam op voorsprong door een eigen doelpunt van Alejandro Galvez. Vlak voor rust trof Max Kruse doel. Via Vieirinha en Josuha Guilavogui stond de ploeg binnen zeventig minuten spelen op een 4-0 voorsprong. Toen kwam het moment voor Dost.

De spits was het eindstation voor een prima opgezette aanval van Wolfsburg. Via André Schürrle en Kruse kwam de bal bij Dost terecht, voor wie het slechts een koud kunstje was om zijn zevende Bundesligagoal te maken. Kruse bepaalde iets later de eindstand op 6-0.


Luc Castaignos beleefde een dramatische middag. De spits van Eintracht Frankfurt viel na 22 minuten spelen geblesseerd uit en zag zijn ploeg vervolgens met 1-3 verliezen bij Bayer Leverkusen. Voormalig Manchester United-speler Javier Hernandez scoorde twee keer.


VfB Stuttgart bleek voor de ideale locatie om vertrouwen te tanken voor FC Augsburg. De opponent van AZ in de Europa League won met 0-4 in Stuttgart.  Alexander Esswein, Jan-Ingwer Callsen-Bracker en eigen doelpuntenmaker Timo Baumgartl hielpen de bezoekers in de eerste helft aan een geruststellende voorsprong. Koo Ja-Cheol zorgde na de rust voor de 0-4. Augsburg laat met deze zege de laatste plaats in de Bundesliga over aan 1899 Hoffenheim, de club van trainer Huub Stevens.