Productie voor Wonder Woman begonnen

Peter Breuls

Gal Gadot maakt haar eerste verschijning als Diana Prince/Wonder Woman in het volgend jaar te verschijnen Batman v Superman, maar een jaar later is ze te zien in een eigen film over de Amazone. De opnames voor Wonder Woman zijn deze week begonenn, zo meldt Warner Bros. aan de media.

De actrice maakte eerder vandaag ook al een aankondiging, door een foto van haarzelf als Diana te posten op Twitter. Op de foto is vaag te herkennen dat de setting Londen is (de achtergrond toont wat nu de Elizabeth Tower heet, maar bekend staat als Big Ben), maar verder is er niet veel over de context bekend. Wel is Gadot te zien in haar Amazone-kleding, waar vervolgens ook weer niet te veel van te zien is.

Gal Gadot als Diana Prince / Wonder Woman

Voor zover bekend zal de film zich in eerste instantie, of wellicht via flashbacks, in het verleden afspelen. Warner Bros. heeft nog geen officiële beschrijving vrijgegeven en dus moeten we het doen met bijeengesprokkelde informatie en geruchten. Diana, afkomstig van het eiland Themyscira, of Paradise Island, komt volgens de meest recente geruchten in contact met Chris Pines personage, die tijdens de Eerste Wereldoorlog strandt op het eiland en de Amazones aldaar ontdekt. Hij leert haar de buitenwereld kennen. In het heden komt Diana vervolgens in contact met Chris Pines ándere personage, Steve Trevor, de kleinzoon van de man die op Themyscira strandde. In beide tijdperiodes moet Diana het opnemen tegen Ares, de Griekse god van de oorlog.

Andere rollen in de film zijn voor Nicole Kidman, die mogelijk de rol van Queen Hippolyta speelt, en The Missing-acteur Saïd Taghmaoui. De film wordt geregisseerd door Patty Jenkins (Monster) en de cinematografie is van de Nederlands-Zweedse Hoyte van Hoytema, wiens werk aan SPECTRE momenteel nog in de bioscopen te zien is. Wonder Woman is te zien vanaf juni 2017. Batman v Superman: Dawn of Justice is te zien vanaf maart volgend jaar.