Satirische poppenshow bij SBS6

Redactie

Onder de titel 'Nou heb je de poppen aan het dansen' brengt SBS6 volgend jaar een nieuw satirisch poppenprogramma op de Nederlandse televisie.

Volgens SBS wordt het wekelijks een scherp humoristisch halfuurtje. Handpoppen die op bekende Nederlanders lijken, blikken in het programma terug op de actualiteit, sport en de roddel en achterklap van de afgelopen week.

"Geen mening wordt geschuwd en de haat en liefde voor elkaar wordt niet onder stoelen of banken gestoken", aldus SBS6 donderdag op de jaarpresentatie 2016.

Humor
Jeroen van der Boom heeft het poppenprogramma à la Spitting Image bedacht. "Humor is belangrijk deze tijden", zei Jeroen. Hij vertelde dat 22 van de 30 poppen al gemaakt zijn. Jeroen spreekt zelf enkele stemmen in.

Humberto Tan, Johan Derksen, Gerard Joling, Eva Jinek en Wesley Sneijder behoren tot de BN'ers die worden gepersifleerd. Ook van Jeroen zelf is een pop gemaakt.

Nou zijn de poppen aan het dansen is vanaf het voorjaar bij SBS te zien. Jeroen: "Het wordt heel actueel, we nemen de show op vrijdag op en 's avonds is de uitzending."

Satirische poppenshow bij SBS6
Satirische poppenshow bij SBS6 (Foto: BuzzE)