Bouwmeester gaat voor wereldtitel in Oman

heywoodu

Zeilster Marit Bouwmeester heeft maar één doel voor het WK in de Laser Radial-klasse. De Friezin, nummer twee van de Olympische Spelen van 2012, verdedigt vanaf vrijdag voor de kust van Oman haar wereldtitel en neemt alleen genoegen met goud. "In een voor-olympisch jaar is een wereldkampioenschap het hoogst haalbare", zei Bouwmeester donderdag. "Ik wil mijn beste zeilen laten zien. Ik heb hier drie maanden keihard naartoe gewerkt."

De 27-jarige Bouwmeester pakte vorig jaar in Santander de wereldtitel. Ze bereidde zich de afgelopen weken in het nabijgelegen Abu Dhabi voor op het WK. "Ik voel me fit en sterk." Bouwmeester komt in Oman onder anderen Lijia Xu weer tegen, de Chinese zeilster die in 2012 olympisch goud pakte en daarna haar carrière beëindigde. Lijia Xu maakt op het WK haar rentree in de boot.

Bijna tien maanden voor Rio werkt Bouwmeester toe naar olympische topvorm. "Dit jaar heb ik veel progressie geboekt, maar dat vertaalt zich nog niet voldoende in resultaten. Ik vaar niet slecht, maar het kan en moet nog beter. Ik weet wat mijn niveau is en dat wil ik hier laten zien."

Bouwmeester gaat voor goud in Oman
Bouwmeester gaat voor goud in Oman (Foto: ANP)