B-Brave waarschuwt fans voor kinderlokker

Redactie

De jongens van B-Brave hebben hun fans in een video gewaarschuwd voor een digitale kinderlokker. "Luister daar alsjeblieft nooit naar", zeggen Kaj van der Voort en Jai Wowor in het filmpje dat op YouTube staat.

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam maakte donderdag bekend dat vorige maand een 34-jarige man is aangehouden die tientallen minderjarige meisjes verleidde via het internet. Hij deed zich voor als zanger van B-Brave en beloofde de meiden onder meer concertkaartjes in ruil voor foto's en video's.

"De laatste tijd met alle social media gebeuren er steeds slechtere dingen online", zegt Kaj. "Zoals mensen die zich voordoen als iemand anders. Wij hebben ook last van mensen die zich voordoen als Jai of mij. Die zeggen: je krijgt concertkaartjes, maar daarvoor willen ze dan iets terug. Luister daar alsjeblieft nooit naar."

Kaj en Jai geven hun fans het advies bij hun ouders aan te kloppen. "Luister goed naar je ouders en bespreek het als zulke dingen online worden aangeboden. Instagram en alles horen gewoon leuk te zijn."


Jongens B-Brave waarschuwen voor kinderlokker
Jongens B-Brave waarschuwen voor kinderlokker (Foto: BuzzE)